Pravila kojih se kraljevska porodica mora pridržavati

 Pozdrav svima!

Evo i još jednog posta, nakon dosta vremena. Ideja mi je maloprije pala na pamet, valjda kako je trenutno aktuelna čitava ova priča sa princem Harry-jem i Megan Markle.Vjerovatno svi mi imamo u vidu da su oni kraljevska porodica i da na primer, moraju imati određeni kodeks oblačenja. Ipak, kodeks oblačenja je ovdje ono šro je najlogičnije.

  Sjećam se da sam još davno čitala ova pravila i da su me neka poprilično šokirala. Pretpostavljala sam da su dosta rigorozna, ali neka mi još uvijek nijesu logična.


U nastavku ćete moći pročitati neka od njih, a vjerujem da ćete i vi biti poprilično šokirani pojedinim, baš kao i ja.



1. Djeca ne jedu za istim stolom

Lako je pretpostaviti da svaki obrok kraljevske porodice mora biti graciozan, kao i sama trpeza i da prilikom njega mora poštovati gomila pravila. Ipak, ovo pravilo nijesam ni naslućivala. Naime, djeca jed za drugim stolom, sa dadiljama, kako bi se obezbijedio potpuni mir prilikom jela, a djeca stekla manire.


2. Kraljevski naslednici ne smiju putovati u istom prevoznom sredstvu

Ovo pravilo postoji da, za slučaj da se nešto desi, drugi naslednik bude bezbjedan. Izuzetak je napravljen za princa Džordža, ali važi do onog trenutka kada napuni 12 godina. Dakle, tada, ako princ Villiams krene negdje sa porodicom, njegov sin i on neće putovati istim prevoznim sredstvom. Zanimljivo, zar ne?


3. Malim prinčevima je zabranjeno nošenje pantalona

Do osme godine, prinčevi moraju da nose posebno krojene i šivene šorceve, a pantalone su striktno zabranjene. Berbude su dozvoljene, na sreću 


4. Krune nijesu dozvoljene svim pripadnicama kraljevske porodice

Kruna se može nositi samo na vjenčanju ili ako je dama već udata. U suprotnom ne. Dakle, da biste nosile krunu, nije dovoljno samo da se rodite kao princeza.




5. Beba se pokazuje javnosti na dan rođenja

Dakle, novopečene mame se moraju odmah dovesti u red i izgledati savšeno, kako bi svoju bebu pokazale javnosti istog dana kada su rođene. Suludo zar ne?



6. Selfi i društvene mreže su zabranjene

Članovi kraljevske porodice ne smiju imati lične naloge na društvenim mrežama, niti se fotografisati, na primer, na nekom odmoru.


7. Mahanje se uči odmalena

Mahanje, kao sastavni dio kraljevskog života. Kako oni kažu, za to postoji posebna tehnika, tako da postoji i posebna obuka za mahanje, koja se primjenjuje još u djetinstvu. Pa vi sada zamislite da morate odvojiti sat vremena da vježbate mahanje...




8. Crnina je obavezna

Ako član kraljevske porodice ide na neko putovanje u inostranstvo, obavezno mu se pakuje i crna odjeća, zbog mogućeg smrtnog slučaja u krugu porodice.


9. Kraljica i jelo

Niko ne smije da započne obrok prije kraljice, a onoga trenutka kada ona završi sa jelom, završili su svi. 




10. Pol djeteta ostaje nepoznat, do rođenja

Javnosti, pol djeteta, nekog člana kraljevske porodice, ne smije biti poznat do dana njegovog rođenja, kada će biti pokazano javnosti. Prva osoba koja mora biti obaviještena o rođenju novog člana je kraljica, Elizabeta, u ovom slučaju..


11. Izraz ''kids'' je zabranjen

Isključivo se koristi ''childeren''


12.  U prisustvu kraljice, zabranjene pantalone

Ženski članovi porodice, u prisustvu kraljice ne smiju nositi pantalone.


13. Posebna tehnika držanja šoljice za čaj

Dakle, dok drže šoljicu, mali prst ne smije biti ispružen, nikako. I naravno, dok ga piju, pogled mora biti usmjeren u šolju. Prilikom ispijanja istog, zabranjeno je gledati u nekoga drugo. Ohh, da, dobro ste čuli.




Dakle, ako ste možda razmišljali i govorili kako bi bilo da ste član kraljvske porodice i naslednik prijestola, imajte i ovo u vidu...


Nadam se da vam se post dopao. Do sledećeg posta! <3 













3.

Коментари

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Otvaranje bloga | Očekivanja 😊 VS Realnost 😱

Zarada novca na potpuno jednostavan i bezbjedan način --- Pi Network

My Case